Vakman in beeld

Gerry van Iersel

02 juni 2016
Keurmerk Kwaliteitsvakman

Het wachten waard

Vakman Gerry van Iersel“Ik heb het hartstikke druk. Het is echt een gekkenhuis. Ik heb laatst een offerte gemaakt voor een verbouwing. Die mensen moeten echt wel even wachten tot ik tijd heb. Maar ze willen per se mij en niemand anders.” Op de vraag waarom blijft Gerry van Iersel van bouwbedrijf De Mets uit Oisterwijk het antwoord schuldig. “Ik weet het niet. Ik ken die mensen niet eens.”

De klanten van De Mets weten wél waarom hij het wachten waard is. Zij zijn bijzonder tevreden over hem én over zijn onderaannemers met wie hij vaak al 20 jaar samenwerkt. Een greep uit de beoordelingen op Kwaliteitsvakman.nl:  “Zeer tevreden over het geleverde werk.”  “Complimenten met je team.” “De Mets werkt duidelijk met plezier en passie voor het vak.”

Van Iersel (58) begon als jonge jongen als metselaar en ook al is hij nu vooral aannemer, metselen is nog steeds ‘zijn vak’ dat hij graag beoefent. “Bij de restauratie van een oud huis in Tilburg heb ik het metselwerk weer in oude staat gebracht. Op basis van oude foto’s.”

Van Iersel is er de man niet naar om zichzelf op de borst te kloppen. Hij doet ‘gewoon’ zijn werk. Hij vindt het ook heel gewoon dat hij altijd voor klanten klaar staat. Vakantie? “Eén week per jaar. Maar ook dan kunnen ze bellen als er problemen zijn. Ik heb wel eens op tweede kerstdag een dak gerepareerd. Je laat iemand toch niet zitten als het dak lekt.” Zelfs niet als dat dak lekt door de fout van een ander die voor de aanleg van een open haard een gat in het dak had gemaakt maar met kerst de telefoon niet opnam.

Zijn werk is zijn hobby; een hobby waar 12 uur per dag in gaat zitten. En op zondag de administratie. “Zwaar? Een dagje Efteling met de kleinkinderen. Dat is veel zwaarder dan een dag werken. Dan is het de hele dag opa! opa! opa!”.
Meer informatie over De Mets Bouwbedrijf is te vinden op zijn site.