Vakman in beeld

Arie de Geus

05 juli 2016
Keurmerk Kwaliteitsvakman

Je brengt elkaar op ideeën

Kastenwand van Arie de Geus

“Het is het allermooiste om samen met de klant alles in te vullen”, zegt interieurbouwer Arie de Geus van ArCo interieurbouw. “De klant heeft een idee. Ik moet begrijpen wat hij precies wil. Dan maak ik de tekening, samen bepalen we de kleurstelling.”

Hij is nu bezig met verbouwing in een pand in Amsterdam. ‘Kijk, zo was het, zo moet het worden. Hier komt een kastenwand”, zegt hij als hij de tekening laat zien. Het is een opdracht zoals hij ze graag heeft. Een opdracht waarin hij zijn liefde voor het vak kwijt kan.

En zijn vak is echt de interieurbouw. Eind jaren ’80 begon hij voor zichzelf met timmerbedrijf De Geus. “Ik werkte vooral voor makelaars. Ramen, deuren, kozijnen, renovatie. Maar dat vond ik niet leuk genoeg. Ik heb als jonge jongen een opleiding gedaan om meubels te maken. Dat wilde ik.”

Hij ging bij een interieurbouwer aan de slag, maar vond niet wat hij zocht. “We deden iedere dag exact hetzelfde.” Dus begon hij opnieuw voor zichzelf met ArCo interieurbouw en doet hij wat hij het liefste doet. Kasten op maat, een bedstee, een vergaderhuisje voor een bedrijf. Maar ook kleine verbouwingen en het renoveren van een keuken. Geen klus is hetzelfde.

Drie jaar geleden verhuisde hij met zijn bedrijf van Uden naar Rotterdam. Daar huurt hij, samen met anderen, een compleet ingerichte werkplaats. Met twee grote zaagtafels met afzuiginstallatie, freesmachine, schuurmachine, vandiktebank etc. Dit concept maakt dat hij grotere opdrachten aankan. Al dan niet samen met zijn mede-huurders. “Bovendien raak je zo aan de praat met collega-zzp’ers. Je brengt elkaar op ideeën.”

De Geus is trots op zijn vak en vindt het erg dat iedereen zich zomaar interieurbouwer kan noemen. “Zonder ooit een spijker in het hout te hebben geslagen.” Daarom is hij blij met het keurmerk kwaliteitsvakman. “Klanten letten er in eerste instantie niet op maar als je er over begint, spreekt het wel aan.”