Vakman in beeld

Phillipe Zeegelaar

08 september 2016
Keurmerk Kwaliteitsvakman

“Ik ben achter materialen gekomen die ik niet kende”

Bij zijn werk in Amsterdam komt schilder Phillipe Zeegelaar veel houtrot tegen. “Ik kon de problemen altijd wel oplossen. In de tijd dat ik nog voor een baas werkte, heb ik daarvoor een keer een cursus gevolgd. Het lukte altijd het goed te repareren. Maar de fijne kneepjes, die kende ik niet.” En als vakman die gaat voor kwaliteit en duurzaamheid wilde hij zich ook die fijne kneepjes eigen maken.

Daarom volgde hij vorig jaar de opleiding tot houtrotspecialist van Repair Care. “Ondanks de korting die ik als lid van Zelfstandigen Bouw kreeg, behoorlijk prijzig. In geld én in tijd. Maar ik heb toch besloten het te doen.” Hij heeft niets dan lof voor de opleiding: duidelijke uitleg en ze gebruiken goede materialen. “Ik heb alle drie de niveaus gevolgd. Ik ben achter materialen gekomen die ik niet kende. Toen dacht ik: ‘hé dat kan ook!’ Hiervoor ben ik die opleiding gaan doen.”

Repair Care biedt ook ‘nazorg’. “Ik kan met vragen altijd bij hen terecht. Als je aan een project begint, kan je ze ook vragen een inventarisatie te maken van de zwakke plekken in het hout.” Tot nu toe heeft hij die hulp niet nodig gehad. “Ik maak de inventarisatie zelf. Ik heb altijd een priem en een vochtmeter bij me. In mijn offerte geef ik de zwakke plekken aan.”

Zeegelaar deelt zijn kennis graag. Op zijn schitterende website heeft hij een hele pagina gewijd aan houtrot: de oorzaak, hoe je het kan voorkomen en natuurlijk ook het herstel.

Innoveren en bijblijven. Dat vindt Phillipe Zeegelaar als vakman belangrijk. Hij gaat naar beurzen om nieuwe materialen te zien en als hij ergens tegenaan loopt waar hij meer van wil weten, gaat hij op cursus. Ik denk nu over een cursus latex en lak spuiten. Daar is veel vraag naar en ik begin dat steeds leuker te vinden.”